Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Ako volite slatki doručak, zapišite si ovaj zdravi recept!
Brz a zdrav doručak, koji je još uz to nevjerojatno ukusan? Da, da. Riječ je o novom trendu – zapečenoj zobenoj kaši, a ovaj nam je recept najdraži u moru koje smo isprobali.
Pročitajte više… Zobena kaša može vas udebljati, a da toga niste ni svjesni
Osim što je praktičan, može se pripremiti i više porcija i imati pripremljene obroke unaprijed koje je dovoljno samo podgrijati. Ove zapečene zobene koje imaju okus po kolaču od mrkve možete podgrijati u mikrovalnoj pećnici ili na štednjaku uz 1-2 žlice mlijeka.
Ova zdrava zobena kaša od mrkve savršen je doručak u ova hladnija jutra, a svaka porcija sadrži pola šalice mrkve, što je odlično ako želite unijeti više povrća u svoje obroke.
Pročitajte više… Ova zobena kaša preko noći postat će vaš najdraži doručak
5 šalica zobenog mlijeka (može zamijeniti obično mlijeko s malo masti ili biljno po želji)
4 žlice javorovog sirupa
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
1/4 + 1/8 žličice soli
2 žličice mljevenog cimeta
1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića
1/4 žličice mljevenog đumbira
1 šalica zobenih pahuljica
2 šalice sitno naribane mrkve
orasi i bademi po ukusu
Pročitajte više… Jednostavan recept za domaći instant miks zobene kaše
1. U loncu srednje veličine pomiješajte zobeno (ili drugo) mlijeko, javorov sirup, ekstrakt vanilije, sol, cimet, muškatni oraščić i đumbir. Lonac zagrijte na srednje niskoj temperaturi i promiješajte.
2. Dodajte zobene pahuljice i narezanu mrkvu te polako kuhajte. Promiješajte i smanjite temperaturu da na njoj zakuha. Polako pirjajte bez poklopca 35-40 minuta, miješajući zobene svakih 5 minuta. Po potrebi dodajte još zobenog mlijeka kako se zob ne bi lijepila za dno lonca.
3. Kad zobene pahuljice dobiju željenu konzistenciju, maknite je sa štednjaka i ostavite da odstoji 5 minuta. Podijelite zob u četiri zdjele i na vrh stavite orahe ili bademe, po ukusu.
4. Smjesu možete staviti i zapeći još na pet minuta na oko 175 °C ako volite jaču zapečenost, a u tom ih slučaju stavite u kalup za muffine!
Foto: AnnaPustynnikova/iStock/Getty Images Plus via Getty Images