Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće batake s zabatkom uzdužno zarezati oštrim nožem. Zatim pažljivo odvojiti meso od kostiju vodeći računa o tome da se kožica ne ošteti kako bi se dobile šnicle.
2. Šnicle od bataka staviti na radnu površinu tako da kožicom budu okrenuti nadolje. Prekriti ih najlon vrećicom i istanjiti tučkom za meso.
3. Istanjene batake natrljati curry i začinima po želji.
4. Posebno pomiješati sok od rajčica, ulje, vino, pileću juhu, češnjak u prahu, malo bosiljka i začine po želji.
5. U odgovarajuću vatrostalnu posudu uliti malo pripremljene smjese od rajčica. Zatim poslagati batake i prekriti ih listovima sira. Preliti preostalom smjesom da meso ogrezne. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
Izvor: Dobra hrana