Zapečeni bataci

by | 31 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 4 pileća bataka sa zabatkom
  • 4 lista sira
  • 1 glavica luka
  • 100 g kečapa
  • 4 dl juneće juhe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Batake odvojiti od kostiju, istanjiti preko najlon vrećice tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Luk očistiti i narezati na režnjeve.
3. Posebno pomiješati kečap, juneću juhu i začine po želji.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju rasporedit luk.
5. Preko luka poslagati šnicle od bataka i preliti ih junećom juhom.
6. Ovako pripremljeno jelo peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok meso ne omekša, a tekućina ne ispari.
7. Potom vatrostalnu posudu izvaditi iz pećnice pa na svaku šniclu staviti list sira i vratiti u pećnicu još 20 minuta da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana