Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Poriluk očistiti i narezati na krupnije komade, a zatim ga poprečno prerezati napola. Kratko ga blanširati u slanoj vodi da bi omekšao, a potom ga ocijediti.
2. U većoj tavi na ulju popeći sitno sjeckani češnjak, dodati ocijeđeni poriluk te i njega kratko popeći. Dodati peršin i začine po želji pa promiješati.
3. Posebno izmiksati pelate s bosiljkom i začinima po želji.
4. Vatrostalnu posudu premazati uljem, a zatim po njoj rasporediti polovinu poriluka. Preliti pelatom i posipati mrvicama pa rasporediti po tome preostali porluk.
5. Vrhnje za kuhanje umutiti s jajima i parmezanom te preliti preko gornjeg sloja poriluka. Peći u zagrijanoj pećnici na 200˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept