Zapečeni pužići sa šunkom

by | 29 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tjestenine u obliku pužića
  • 4 jaja
  • 5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 1 l mlijeka
  • 2 stručka mladog luka
  • 150 g šunke
  • 1 prašak za pecivo
  • sol

Način pripreme:

1. Šunku narezati na kockice, a mladi luk na kolutove.
2. U većoj posudi pomiješati tjesteninu, jaja, jogurt, ulje, mlijeko, šunku, mladi luk i prašak za pecivo te začiniti po želji.
3. Veću tepsiju s dubljim dnom nauljiti, pa u nju uliti pripremljenu smjesu, a zatim je poravnati.
4. Pećnicu zagrijati na 200 ºC te staviti peći pripremljenu smjesu dok ne porumeni.
5. Pečenu gibanicu ostaviti da se malo ohladi pa je narezati i poslužiti.

Izvor: Dobra hrana