3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
– 6 tvrdih kiselih jabuka
– 375 g svježeg sira
– 120 g neslanih samljevenih lješnjaka
– 75 g nasjeckane crne čokolade s najmanje 70 % kakaa
– 5 žlica meda
– 1 žlica ribane narančine korice
– maslac po potrebi
Priprema:
1. Jabuke oprati, pa im malo odrezati dno kako bi stabilno stajale u tepsiji.
2. Potom okruglim nožem izdubiti sredinu zajedno s košticama tako da jabuka bude šuplja, ali da stijenke ostanu debljine 2,5 cm.
3. U posudi srednje veličine pomiješati svježi sir s lješnjacima i čokoladom, pa dodati tri pune žlice meda i ribanu koricu naranče. Pripremljenom smjesom napuniti jabuke, a potom ih poslagati u manju tepsiju premazanu maslacem.
4. Punjene jabuke preliti žlicom meda i peći u pećnici na 190 °C dok pulpa ne omekša.
5. Gotove jabuke preliti preostalim medom i po želji ukrasiti čokoladom. Poslužiti dok su još tople.
Izvor: Life Content
Foto: Life Content