Trenerica otkriva učinkovite kućne treninge bez opreme za dobru formu
Kako ne odustati i biti dosljedan u vježbanju, pitanje je koje muči mnoge žene. Jer - krenu pa stanu. I prelako odustanu.A to je nešto što bi...
Generalno gledano, jutarnji je trening za mnoge bolja opcija zato što je lakše posvetiti mu se i odraditi ga prije nego što druge obveze dođu na red.
Koliko god ga dobro planirali, dan koji imamo pred sobom je nepredvidiv i može se pretvoriti u umornu trku koja će nas na kraju radnog dana spriječiti u treningu. U takvim je trenucima puno teže naći motivaciju, stoga je jutro za velik broj ljudi bolja opcija. Mnogi ljudi izbjegavaju večernji trening jer ih često ometa u snu s obzirom na višu temperatura tijela te ubrzan metabolizam i rad srca nakon vježbanja.
Znanost je dokazala da jutarnji trening uravnotežuje hormone, poboljšava koncentraciju, podiže raspoloženje te donosi mirniji i čvršći san. Isto tako, istraživanja su pokazala da osobe koje treniraju ujutro kroz ostatak dana biraju zdraviju hranu. No ono što se mnogi pitaju jest što jesti ujutro i je li doručak uopće opcija prije treninga? (Pročitajte: Tri savjeta koja će vam pomoći da se motivirate za jutarnji trening)
Stručnjaci naglašavaju kako vježbanje prije doručka ima svoje dobre strane, no da je vrlo bitno stabilizirati glukozu u krvi prije bilo kakvo naprezanja. U suprotnom, vaše će se tijelo patiti tijekom cijelog treninga. Prije jutarnje tjelovježbe najbolje bi bilo pojesti lagani doručak bogat proteinima i ugljikohidratima. Takav će vas obrok opskrbiti potrebnim nutrijentima i energijom te će pripremiti vaše mišiće za vježbanje.
Prije jutarnjeg treninga možete pojesti bananu s organskim maslacem od orašastih plodova, zobenu kašu s biljnim mlijekom i bobičastim voćem, grčki jogurt s jabukama. Te ili neke druge lagane obroke pojedite jedan do tri sata prije treninga, a 15 minuta nakon treninga nadomjestite proteine i ugljikohidrate sa smoothiejem obogaćenim proteinima, grčkim jogurtom s voćem ili sendvičem od puretine ili piletine, povrća i integralnog kruha.
Foto: Kaylee Garrett/Unsplash