Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Poriluk, luk i češnjak sitno nasjeckati, mrkvu skuhati pa je narezati na kocke. Rajčice i mozzarellu također narezati na kocke, a slaninu i špinat na rezance.
2. Na malo ulja popržiti slaninu, dodati luk, poriluk i češnjak, pa kratko popržiti da omekša. Zatim dodati rajčice i mrkvu, začiniti po želji i pirjati dok povrće ne omekša.
3. Tijesto razvući na debljinu od 0,5 cm, a zatim rezati kvadrate dimenzije 10×10 cm.
4. U sredinu svakog kvadrata staviti malo nadjeva, mozzarellu i špinat.
5. Suprotne krajeve tijesta premazati bjelanjkom, pa ih ručno pričvrstiti. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
6. Gotove zavežljaje premazati žumanjkom, te posipati sezam i sjemenke lana.
7. Tepsiju nauljiti i posipati po njoj brašno, pa poredati pripremljene zavežljaje i peći ih u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana