Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Jesen je službeno stigla i koliko god nam smetali oblaci i kišobrani koje odsad moramo nositi uz sebe, ono što svakako volimo su jela i pića od bundeve kojima je sezona tek počela.
Budući da smo se na putovanjima uspješno “navukli” na “pumpkin spiced latte”, a u Hrvatskoj ga nemamo prilike redovito konzumirati, vrijeme je da preuzmemo stvar u svoje ruke i napravimo kućnu verziju pića za hladne dane. Kako bi se ipak zadržali na zdravijoj verziji, donosimo vam genijalnu verziju bez šećera, autora kuharice “Ketotorian” u kojoj možete jednako uživati.
Sastojci:
1 šalica mljevene organske kave
bademovo, kokosovo ili zobeno mlijeko (količina varira o željenom stupnju kreme)
½ žličice pumpkin pie začina
1 žiličica MCT ulja
1 žličica organske, konzervirane bundeve
stevija od vanilije
cimet
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke s mlijekom u velikoj šalici i posipajte cimetom.
Foto: Unsplash