Evo kako s lakoćom napraviti zdraviju verziju Kinder Country čokoladice

by | 1 veljače, 2025
Evo kako napraviti zdraviju verziju popularne Kinder Country čokoladice

Omiljena Kinder Country čokoladica mnogima je jedna od najdražih grickalica, ponajprije zbog svoje hrskave teksture i bogatog, čokoladnog okusa. Iako je i sami obožavamo, klasična verzija ove čokolade prepuna je šećera i drugih nezdravih sastojaka, zbog kojih se katkad osjećamo krivima nakon što cijeli paketić “misteriozno nestane”. Srećom, postoje načini da okus ove poslastice rekreiramo kod kuće, i to koristeći samo prirodne sastojke, koje možete konzumirati bez ikakve grižnje savjesti.

Za zdraviju verziju Kinder Country čokoladice ključna je prava kombinacija sastojaka. Ekspandirana riža ono je što daje ovoj slastici hrskavost, a tamna čokolada s visokim udjelom kakaa pobrinut će se za bogat okus čokolade. Umjesto punjenja s umjetnim zaslađivačima, koristit ćemo med ili javorov sirup, prirodna sladila koji će vašoj čokoladici dati dodatnu dozu slatkoće, bez prekomjernog unosa rafiniranog šećera. Također, kokosovo ulje daje svakom zalogaju sočnost i povezuje sve sastojke u savršen desert.

Priprema ove zdravije verzije Kinder Country čokoladice zapravo je vrlo jednostavna, a rezultat će vas iznenaditi; nema potrebe za kompliciranim tehnikama, samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo vremena!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Louise Charvot (@lesdelicesde_louise)

 

Recept za zdravu verziju Kinder Country čokoladice

Sastojci:

100 g ekspandirane riže (po mogućnosti integralne)
100 g tamne čokolade (oko 70 % kakaa)
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda ili javorovog sirupa (po želji)
1 žličica vanilije u prahu (po želji)

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte ekspandiranu rižu i vaniliju u prahu (ako koristite). Ovaj korak nije nužan, ali daje dodatnu aromu. U maloj tavi otopite kokosovo ulje i med (ili javorov sirup) na umjerenoj temperaturi te miješajte sve dok se smjesa ne spoji.

Prelijte tekuću smjesu preko ekspandirane riže i dobro promiješajte kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili. Rasporedite smjesu u silikonski kalup za čokoladice ili u kalup za torte te dobro pritisnite smjesu kako bi se ravnomjerno rasporedila.

Otopite tamnu čokoladu, a zatim ju prelijte preko smjese u kalupu. Stavite kalup u hladnjak na najmanje dva sata ili dok se čokoladica ne stvrdne. Uslast!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Alicia ✨ (@laptitefoodlover)

Pročitajte: Proteinski gingerbread smoothie kao doručak koji će vam dati snagu i razveseliti vas od jutra

Foto: radub85/iStock Editorial via Getty Images Plus, Instagram