3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za bijelu kremu:
Za crnu kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti mikserom dok se ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka i polako promiješati. Potom dodati brašno, gustin i miješati da se dobije ujednačena smjesa.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje pa u njega uliti pripremljenu smjesu za koru i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Bijela krema:
1. Pomiješati mlijeko, šećer i izlomljenu bijelu čokoladu te kuhati na umjerenoj temperaturi dok se šećer i čokolada potpuno ne otope. Zatim skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, a želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri.
3. U ohlađeno mlijeko s čokoladom dodati šlag od slatkog vrhnja, želatinu i polako promiješati.
Crna krema:
1. Pripremiti na isti način kao i bijelu kremu, samo umjesto bijele čokolade staviti crnu čokoladu za kuhanje.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu. Preko toga dodati bijelu kremu, a potom na nju crnu kremu tako da jedna krema ulazi u drugu.
2. Gotovu tortu ostaviti u hladnjaku najmanje 5 sati da se stegne. Potom je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana