Zelene princes krafne

by | 17 kolovoza, 2013

Sastojci:
Za tijesto:

  • 1 dl ulja
  • 5 dl vode
  • 250 g griza
  • 50 g brašna
  • 3 žlice kuhanog špinata
  • 6 jaja

Za nadjev:

  • 250 g pilećeg bijelog mesa
  • 1 dl vrhnja
  • 2 rajčice
  • 3 kisela krastavca
  • 100 g majoneze
  • 3 žlice ulja
  • curry

Priprema:
Tijesto:

1. Vodu i ulje pomiješati i kuhati dok ne proključa.
2. Skloniti sa štednjaka pa dodati griz i brašno, dobro izmiješati te ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu smjesu dodati kuhani, sitno sjeckani špinat, začiniti po želji pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje muteći mikserom sve dok se ne dobije kompaktna smjesa.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje, pripremljeni nadjev za tijesto uliti u slastičarsku vrećicu, te istiskivati manje hrpice tijesta na svakih 3 cm.
5. Pripremljeno tijesto peći u zagrijanoj pećnici na 250 °C 25 minuta dok krafne ne porumene sa svih strana. Pečene krafne ostaviti da se ohlade pa ih prerezati poprečno napola.

Nadjev:

1. Piletinu popeći na malo ulja sa svih strana dok ne porumeni, ostaviti je da se ohladi pa je sitno narezati. Krastavac narezati na kockice, a rajčicu na ploške.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati piletinu, krastavce, vrhnje i majonezu, te dodati malo curryja po želji.
3. U svaku princes krafnu staviti po žlicu pripremljenog nadjeva i jednu plošku rajčice, preklopiti ih, te poslagati na pladanj za posluživanje.

Izvor: Dobra hrana