Ne postoji ništa bolje od kvalitetnog domaćeg curryja za koji priprema traje kraće nego tuširanje.
Čak i ako niste ekspert u kuhanju, vjerujte nam da ćete ovaj recept svakako moći pripremiti bez dodatnih komplikacija. Ovaj veganski zeleni curry pripremit ćete u svega 20-ak minuta, savršena je kombinacija slatkog, začinjenog i ljutog, a ugrijat će vas iznutra i izvana. U nastavku pogledajte recept i video postupka.
Priprema:
Izblendajte kokosovo ulje i bosiljak dok ne bude kremasto. U srednjoj posudi ugrijte smjesu i dodajte curry pastu. Kuhajte dvije do tri minute dok pasta ne omekša. Dodajte češnjak, gljive i paprika, te kuhajte 3-4 minute. Dodajte grašak, kokosovo mlijeko i povrtni temeljac dok se ne zgusne. Kuhajte dok grašak ne omekša 5-7 minuta. Maknite sa štednjaka i iscijedite limetu. Prelijte preko riže te ukrasite bosiljkom i mrkvom.