Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Pokušavate li smršavjeti, vjerojatno se fokusirate na to što jedete više nego na to gdje i kako jedete. Međutim, prema rezultatima studije Ohio State Universityja, sastav obroka čak je i važniji od toga koliko često jedete.
U istraživanju ovog sveučilišta koje je ispitivalo povezanost između prehrambenih navika i mršavljenja, sudjelovalo je više od 12.800 ispitanika. Rezultati su pokazali da su ispitanici koji nisu gledali televiziju tijekom jela, imali 37 posto manje izgleda za pretilost u usporedbi s ljudima koji redovito gledaju televiziju dok jedu.
Nadalje, kod ljudi koji svakodnevno kuhaju kod kuće postojao je 26 posto manji rizik od pretilosti nego kod ljudi koji su samo povremeno jeli obroke pripremljene kod kuće. Ispitanici koji uvijek kuhaju kod kuće i nikada ne jedu ispred televizora imaju 47 posto manje šanse da će se udebljati, zaključila je studija.
Prijašnje studije sugeriraju i zbog čega ove dvije promjene, koje svatko može tko želi smršavjeti može uvesti u svoju svakodnevicu, utječu toliko na mršavljenje, odnosno debljanje. Naime, uz uključenu televiziju ne čujemo sami sebe kako žvačemo hranu, što može dovesti do prejedanja. Zbog toga je bitno fokusirati se na ono što jedemo, a ne na ono što je na televiziji. Što više pozoronosti pridajete hrani koja je na vašem tanjuru, to je manja vjerojatnost da ćete se prejesti i pojesti više nego što vam treba.
Ljudi koji pripremaju obroke kod kuće, pak,unose manje kalorija, masnoća i šećera te rjeđe konzumiraju brzu hranu koja je neprijatelj broj 1 vitke linije.
IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR