
8 proizvoda iz nove essence kolekcije koji bi uskoro mogli postati viralni
Ako postoji savršeno vrijeme za osvježenje naše beauty rutine, to je definitivno proljeće. Bilo da tražite novi, zabavni make up ili proizvode koji...
Britanski znanstvenici napravili su slatkiš koji poboljšava cirkulaciju i usporava nastanak bora. Svakodnevni unos do deset grama ove namirnice mijenja strukturu u raznim slojevima kože.
Da biste imali lijepu, njegovanu i zategnutu kožu, više ju ne morate samo tretirati kremama izvana, već ju možete pomladiti i iznutra. Britanski znanstvenici napravili su čokoladu protiv starenja, koja čak može i “ispeglati” bore. Novi slatkiš poboljšava cirkulaciju, i tako usporava nastanak bora. Istraživanja su pokazala da svakodnevni unos do deset grama ove čokolade mijenja strukturu u raznim slojevima kože toliko da se postiže efekt pomlađivanja i do 10 godina.
Čokoladu koju su nazvali “estečok” napravili su stručnjaci sa Sveučilišta Cambridge. Oni tvrde da samo jedna kockica od oko 7,5 grama, sadrži toliko antioksidanasa koliko i file lososa s Aljaske, i isto toliko polifenola, koji učinkovito pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, kao što ima u 100 grama crne čokolade.
Ispitivanja su trajala četiri tjedna, a sudionici su svakoga dana morali pojesti jednu kockicu “estečoka”. Dokazano je da im je slatkiš, koji sadrži nešto više kakaa, poboljšao cirkulaciju i djelovao preventivno na proces nastanka bora.
– Klinička testiranja pokazala su da se upalni proces u koži smanjio, a tkivo obnovilo – rekao je jedan od sudionika ovog istraživanja, dr. Ivan Petaev. – Sudjelovali su pedesetogodišnjaci i šezdesetogodišnjaci, a uvidom u kožne biomarkere utvrdili smo da im je koža nakon istraživanja vraćena na razinu kao kada su imali 20 ili 30 godina. Poboljšali smo fiziologiju kože, i istovremeno usporili starenje.
Ipak, neki liječnici su po pitanju ovog proizvoda vrlo skeptični.
– Sigurno je da čokolada sadrži neke supstancije koje mogu uspješno pomoći u borbi protiv bolesti i starenja, ali ne smijemo zaboraviti da konzumacija velike količine čokolade može dovesti do povećanja broja unesenih kalorija, a samim tim i do pretilosti – upozoravaju liječnici Sveučilišta u Glasgowu. – Zbog toga bi istraživači morali svoje tvrdnje potkrijepiti dodatnim dokazima, koji će dati odgovore na još brojna pitanja i nedoumice.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock