Kultni Black Opium dobio je “svečani” makeover – za blagdane stiže u “glitter” verziji
YSL je upravo lansirao Black Opium Eau de Parfum Glitter, lepršav, sladak i seksi zaokret kultnog mirisa Black Opium. Jedva čekamo isprobati ga! ...
Britanski znanstvenici napravili su slatkiš koji poboljšava cirkulaciju i usporava nastanak bora. Svakodnevni unos do deset grama ove namirnice mijenja strukturu u raznim slojevima kože.
Da biste imali lijepu, njegovanu i zategnutu kožu, više ju ne morate samo tretirati kremama izvana, već ju možete pomladiti i iznutra. Britanski znanstvenici napravili su čokoladu protiv starenja, koja čak može i “ispeglati” bore. Novi slatkiš poboljšava cirkulaciju, i tako usporava nastanak bora. Istraživanja su pokazala da svakodnevni unos do deset grama ove čokolade mijenja strukturu u raznim slojevima kože toliko da se postiže efekt pomlađivanja i do 10 godina.
Čokoladu koju su nazvali “estečok” napravili su stručnjaci sa Sveučilišta Cambridge. Oni tvrde da samo jedna kockica od oko 7,5 grama, sadrži toliko antioksidanasa koliko i file lososa s Aljaske, i isto toliko polifenola, koji učinkovito pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, kao što ima u 100 grama crne čokolade.
Ispitivanja su trajala četiri tjedna, a sudionici su svakoga dana morali pojesti jednu kockicu “estečoka”. Dokazano je da im je slatkiš, koji sadrži nešto više kakaa, poboljšao cirkulaciju i djelovao preventivno na proces nastanka bora.
– Klinička testiranja pokazala su da se upalni proces u koži smanjio, a tkivo obnovilo – rekao je jedan od sudionika ovog istraživanja, dr. Ivan Petaev. – Sudjelovali su pedesetogodišnjaci i šezdesetogodišnjaci, a uvidom u kožne biomarkere utvrdili smo da im je koža nakon istraživanja vraćena na razinu kao kada su imali 20 ili 30 godina. Poboljšali smo fiziologiju kože, i istovremeno usporili starenje.
Ipak, neki liječnici su po pitanju ovog proizvoda vrlo skeptični.
– Sigurno je da čokolada sadrži neke supstancije koje mogu uspješno pomoći u borbi protiv bolesti i starenja, ali ne smijemo zaboraviti da konzumacija velike količine čokolade može dovesti do povećanja broja unesenih kalorija, a samim tim i do pretilosti – upozoravaju liječnici Sveučilišta u Glasgowu. – Zbog toga bi istraživači morali svoje tvrdnje potkrijepiti dodatnim dokazima, koji će dati odgovore na još brojna pitanja i nedoumice.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock