Kad je riječ o pozitivnom stavu zemalja o menstrualnom zdravlju, Hrvatska je na 70. mjestu
Povodom početka Olimpijskih igara Intimina je provela istraživanje o reproduktivnom zdravlju na 206 zemalja koje se ovog ljeta natječu u Parizu - g...
Hranu nije jednostavno čuvati, ali uz nekoliko trikova i pravila, namirnice koje koristite u svojoj kuhinji uvijek mogu biti ukusne i svježe.
Ambalaže u kojima doma donesete povrće i voće reciklirajte, a povrće i voće pospremite u hladnjak bez ikakve zaštite. Povrće i voće treba okružiti zrakom kako bi što duže bilo svježe, ali maline i jagode zaštitite nekom plastičnom posudicom kako se ne bi izgnječile.
Čuvanje gljiva
Gljive je potrebno uvijek čuvati u hladnjaku u papirnatim vrećicama, a i sve ostalo voće i povrće treba stajati u hladnjaku kako bi što dulje ostalo svježe. To pravilo jedino ne vrijedi za banane, kojima nije mjesto u hladnjaku jer tamo pocrne.
Što se tiče čuvanja hrane u hladnjaku, potrebno ju je čuvati na poseban način, a to je da od kuhane hrane odvojite sirovu kako bi se izbjegla kontaminacija. Sirovo meso trebate držati zatvoreno na zadnjoj polici u posudama, a odleđenu hranu nikada ne biste smjeli ponovno zamrzavati. Isto tako, i otvorene limenke više ne bi trebalo vraćati u hladnjak.
Tvrde grožđice
Tvrde grožđice možete omekšati tako da u posudu s grožđicama dolijete hladnu vodu i ulijevajte sve dok voda ne prekrije grožđice. Nakon toga se grožđice s hladnom vodom stave na štednjak na višu temperaturu i ostave sve dok voda ne zakuha.