Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Zobena kaša mnogima je omiljeni doručak
Osim što su ukusne i zanimljive teksture, zobene pahuljice nevjerojatno su raznolike, a i dugo nas drže sitima. Osim kuhanja, možete ih pripremiti noć prije i dobiti vrlo zanimljiv okus ujutro, možete ih staviti u pećnicu, s njima raditi kolače… Izbora je napretek.
No, vjerojatno ste znali primijetiti da ponekad vidite neku čudnu sluz na gornjem sloju. Ovo je vrlo česta pojava i problem je taj što naruši teksturu zobenih pahuljica.
Pročitajte više: Jednostavan recept za domaći instant miks zobene kaše
Riječ je o djelovanju topivih vlakana u zobi, što uzrokuje pojavu filma na površinskom sloju. Razlog? Predugo kuhanje ili previsoka temperatura.
Ako vam se ovo dogodi, znajte da sljedeći put morate skratiti kuhanje zobenih pahuljica ili pak smanjiti temperaturu.
Sad kad znate taj trik, slijedi provjereni recept za uvijek uspješne zobene pahuljice. Doista, jedini recept koji će vam trebati!
1/2 šalice zobenih pahuljica
1/2 šalice mlijeka (biljnog ili kravljeg)
1/2 šalice vode
prstohvat soli
1/4 žličice mljevenog cimeta
1 žličica meda
dodatno: bademi, kikiriki, orasi…
Foto: NataBene/iStock/Getty Images Plus via Getty Images